Østeninspirert seisuppe

Mer mat… min kokebok holder altså på å bli digital. Like greit? Vi ser vel ikke for oss et liv uten internett igjen, gjør vi? At nettet plutselig skulle være fullt liksom, så ikke en aldri så liten suppeoppskrift skulle få plass? Da har jeg i tilfelle supper uten bilder i den «analoge» kokeboka mi, så sulter i allefall ikke i hjel med det første. Seisuppe i dag altså. Også uten bilder.

Ingredienser
(til ca 2 personer)
400 g seifilet
200 g kinakål
2 vårløk (i dag ble det 1 purre her)
1 boks kokosmelk
1 boks hermetiske tomater, hakka
1 terning grønnsaksbuljong
0,5 ts currypaste (rød)
2 ts soyasaus

Trikset som jeg har lært er å gjøre ting klart, helt klart, før jeg begynner å steke eller koke. Derfor:

Sånn gjør du

  • skjær seifilet i passe biter (terninger), og skjær kinakål og vårløk i strimler
  • kok opp kokosmelk, hermetiske tomater, buljong, currypaste og soyasaus
  • tilsett vårløk og kinakål og la dette koke sammen i ca 2 minutter
  • legg i fisken og la den trekke i ca 2 minutter til
  • smak eventuelt til med mer currypaste, soyasaus og salt

Vi hadde hvitløksbrød til, men vil tro det funker like bra uten brød, eller med nanbrød, foccacia eller annet brød du liker. Vil også tro det funker å bytte ut fisk med kylling, det skal prøves ut seinere 🙂

Nå er det snart natta, og i morra skal jeg prøve ut enda en ny oppskrift, skal lage lunsj til to kollegaer, og det blir salat med reker og grønnsaker 🙂 Nam det og tror jeg 🙂

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *