Mens vi venter…

Det nærmer seg lamming. Hurra! Hurra! – og litt skummelt. Det er med skrekkblanda fryd vi venter på detta. Vi har jo bare ett års erfaring, så føler sånn sett ikke at kompetansen sitter helt i ryggmargen her. Men det kjennes allikevel godt at vi har vært igjennom det én gang før – vi har en liten oversikt over hva som kommer.

Etter fostertellinga så er det liksom å sakte men sikkert gjøre seg klar til lamming. Ull er klippet, og øremerker til årets nye Fauskeinnbyggere er bestilt.

IMG_4140

IMG_4141Fra i år av blir alt som er født i Øvre Fauske merket i helrosa.

Vi har brukt en del tid på å trene border colliene, det er veldig moro å trene dem på sau, men vi har ikke fått brukt så mye tid på trening som vi har ønsket. Tida rekker rett og slett ikke til. Men vi håper vi får til mer lettvinte treningsforhold til vinteren igjen, i samarbeid med de andre som har gjeterhund i Etnedal, så vi ser lyst på detta 🙂

IMG_4161

Videre er det lagd forplan, og det er sortert i fjøset etter både alder og antall foster. Og så har vi stelt med jentene etter beste evne, mens vi venter på at det braker løs. Vårens vakreste eventyr blir det kalt av mange. Og med vårt ene års erfaring synes vi og det var mye som var trivelig. Hovedsaklig var det det. Men det var stunder hvor det jammen ikke føltes så vakkert også. Vi tok med oss fjorårets vårs opplevelser til høsten, og håper vi sakte men sikkert bygger opp en stamme her som blir stadig bedre.

I dag har vi klartgjort nesten helt til lamminga startet. Forventa lammestart er 30. april, så i praksis kan det vel i grunn starte når som helst.

Kopplambingen er klar, en litt annen ordning enn i fjor.
IMG_4202

Og vaktrom er gjort i stand, bare litt småting som mangler der, men vinduene er pusset og utsikten er god, så tror vi nå er bortimot klare.
IMG_4204

Og helt til slutt – det er fremdeles veldig mye igjen, men huset er nå ferdig utvendig, bare litt maling som mangler, men en vegg er helt ferdig, og med det får vi en liten følelse av hvor bra vi tror det kommer til å bli 🙂
IMG_4206

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *