Fra en elendig husmor

Jeg skal på ingen måte skryte på meg å være en dyktig husmor. Det blir laget mat og vasket klær og litt annet, men det ligger ikke et voldsomt engasjement i det. Men nå har jeg via Nina blitt introdusert for Flylady. Et veryvery amerikansk konsept. Som nok er beregnet på amerikanske husmødre som går hjemme hele dagen. Det er bygd opp litt etter en 12-trinnsmodell, hvor første skritt er å stå opp om morgen og kle på seg. Nå er jeg på jobb fem dager i uken, og anser meg som passe påkledd da, så jeg skipper den delen og hopper litt fram i programmet 🙂 En viktig del for Flylady er kjøkkenbenken. Og har derfor en instruksjons/inpirasjonsvideo til det – passe sukkersøt og med Titanicmusikk 😉
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=yTUvl7I4PR0&w=420&h=315]

Nina og jeg har satt sammen eget program. Har hørt at planlegging er halve jobben. Så halve jobben er altså allerede gjort. Bare den praktiske delen igjen. Vi skal ha en evaluering av det fantastiske systemet om en mnd, og det i seg selv er jo god nok grunn til å gjennomføre. Marte har skrevet litt om vår forrige evaluering HER. Hvis andre Flyladies vil delta på evaluering er de hjertelig velkommen 🙂

Hver morgen: Dra over vasken/doen/dusjen mens man er der inne
Hver kveld: Rydde kjøkkenbenken/vasken. Evt legge fram klær

Mandag (eller den dagen det passer):
1-times runde «Bless your home»
støvsuge
vaske gulv
fjerne flekker på speil og dører
tømme søppel
vanne planter

Tirsdag
15 minutter sone

Onsdag
rydde/vaske kjøleskap
planlegge middager/handling
skrive handleliste
støvsuge
15 minutter sone

Torsdag
handle inn
15 minutter sone

Fredag
økonomi
støvsuge
skifte sengetøy
15 minutter sone

Sone? Jeg har delt inn huset i fem soner. Og bruker en uke på hver sone, altså tilsammen 1 time hver 5. uke. Og i løpet av fem uker er da hele huset tatt 😀 Halleluja 🙂 15 minutter, med stoppeklokke 😉 Det blir til litt sånn ekstra, sånt som alltid hos meg blir saldert vekk, for det er så mye å gjøre allikevel. Som rydding av kjøkkenskap, vaske hattehylle i gangen (tror kanskje den aldri er vasket før…), flekker på vegger, rydde og kaste ting som allikevel ikke blir brukt.

Mine soner er:

sone 1: inngang ute + inne + terrasse
sone 2: kjøkken + veranda
sone 3: bad + arbeidsrom
sone 4: soverom + vaskerom
sone 5: stue + spiserom

Så sånn går nå dagene her. Det jeg synes er aller best er at med planlagte tider/oppgaver, så er jeg faktisk ferdig når jeg har gjort det jeg har planlagt. Og kan gjøre ingenting med god samvittighet. For det kommer en tid for å ordne i alt som er av ting og tang 🙂

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

5 tanker om “Fra en elendig husmor

  1. Stine

    Fremdeles genialt! Jeg startet i går med 15 minutter fotoalbum….. i dag er det Anti-procrastination ( utsetter) Day. Jeg tyvstartet i går og har begynt å olje inn dørterskler!!!!!! Stoppeklokka er på!!!!!!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *