Aloo Gobi

Line R., en av dragene, gjesteblogger litt mat her. Jeg trodde det var en figur fra Starwars, men det er altså en matrett. Fra Pakistan (eller var det India?). Fikk smake på jobb i sta, og var i allefall veldig godt 🙂

Sånn altså:

Aloo Gobi

2 løk
6 tomater
1 ts malt tørket ingefær
2 fedd hvitløk
1 finhakket grønn chilipepper
½ ts tørket chilipulver
½ ts gurkemeie
1 ss malt koriander
1 ss malt spisskummin
1 dl maisolje
Frisk koriander
½ kg skrelte poteter
1 stort eller to små blomkålhoder
2 dl vann
½ – 1 ss garam masala
Salt etter smak

Slik gjør du:

Finhakk 2 løk og fres i olje
Finhakk tomatene og legg dem i gryten og la de surre i 5 minutter
Rør inn ingefær, hvitløk, frisk finhakket chili, gurkemie og spisskummin og la det koke i fem minutter
Ha poteter i terninger oppi, del blomkålen i buketterog la det trekke med i ca 5 minutter.
Hell på 2 dl vann, sett på lokk og kok videre på svak varme til potetene er møre.
Ha i garam masala og fersk koriander.

Servers som selvstendig rett med nan brød og eventuelt ris, eller som tilbehør til for eksempel stekt kylling.

Og i følge Line skulle det hele være gjort på 30 minutter – det er ikke en bakdel 🙂

aloo gobi1(http://www.tasteandflavours.com/2013/02/aloo-gobi.html)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *