I suppeland

Jeg har akkurat oppdaga at suppe kan være noe annet enn pulver med en og annen tørka sopp i som kjøpes i pose, og som etterfylles med vann og som så er suppe som i middag liksom.

FOR det går an å blande de forskjellige ingrediensene selv, og så får man suppe da også! Sprøtt! For eksempel i går så lagde jeg tomatsuppe. Den kan sikkert gjøres enda mer tomatekte enn sånn jeg gjorde det, for jeg brukte tomatpurè og hakka tomater på boks. Men håper det er tomater det og 😀

(Pst! Jeg har akkurat lært hvilken vei streken skal stå over e i pure og Andre osv – og tomatpure skal ha en strek over e – ikke denne è veien, men andre veien, men det vil ikke denne bloggen godta. Derfor har jeg strekene feil vei. Hvis det var noen som irriterte seg grenseløst over det og dermed ikke ville kunne lage god tomatsuppe.)

Og det blei kjempegodt. Synes jeg. Mannen er ofte litt skeptisk når jeg full av entusiasme skal lage noe jeg aldri har lagd før men som «garantert blir kjempegodt!»

Oppskrift:
2-3 ss olje
1 løk
2 – 3 fedd hvitløk (kan droppes står det i oppskriften – DET KAN DET SELVFØLGELIG IKKE!)
litt finhakka rød chili
2 ss tomatpurè
2 bokser hermetiske tomater
ca 2,5 dl kyllingkraft
salt/pepper
frisk basilikum
pasta, kokt for seg
litt parmaskinke eller annen skinke
fersk parmesan

Og sånn gjør du:
Fres løk, hvitløk og chili i olje, og la det stå å surre på middels temperatur til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpurèen, rør godt sammen, og la den frese med ca ett minutt. Så står tomatene for tur. Kjør tomatene med en stavmikser eller i en foodprosessor, til de har ønsket konsistens. Tilsett tomatene og kyllingkraften. Rør godt sammen og la suppa koke ca 5 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper, samt friske krydderurter.

Kok pasta. Tilsett pastaen mot slutten av koketiden. Server suppa med strimla skinke og litt parmesan og friske krydderurter, samt brød til (oppskriften har jeg fra Trines matblogg).

Jeg tenkte først jeg skulle bytte ut pasta med egg for å gjøre suppa mer lavkarboaktig, men bestemte meg akkurat da for at lavkarbo ikke er noe for meg. Skal det bli mindre av meg får det bli på andre måter. Så dermed ble det både brød og pasta 🙂

Og i dag kommer det middagsgjester og de skal få annen suppe, som heller ikke har  oppstått fra posedøden 😉

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2 tanker om “I suppeland

    1. Anneli Innleggsforfatter

      Ille god altså. Har prøvd en annen suppe som er enda bedre, den skal jeg lage i kveld, og hvis jeg får tid legger jeg ut den og 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *