Suppeland del 2

En suppe til 🙂

I min ferd rundt i suppeland er det en suppe til som er sinnsykt god og veldig lett å lage. Det tar bare litt tid å kutte opp ting, men så er det liksom bare å slippe alt sammen oppi gryta og så plutselig har det blitt suppe liksom.

Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili

I følge oppskriften er dette ingrediensene (til to personer):

1/2 løk, finhakka
1 fedd hvitløk, finhakka
ca 1/2 rød chili, finhakka
ca 1 ss revet frisk ingefær
2 gulrøtter, grovt revet
1 eple, grovt revet
ca 2 ts karri
1 liter kyllingkraft
1,5 dl matfløte
2-3 kyllingfileter
hvit nykverna pepper
eventuelt salt

frisk koriander, hakka

Det forholder jeg meg bare sånn ca til. Tar stort sett alltid mer av løk og hvitløk i alle oppskrifter, for jeg synes det er så godt 🙂

Jeg steker ferdig kylling kyllingen først, krydrer med litt salt og pepper, og lar den bare ligge i panna og vente. Og kutter opp alt det andre før jeg begynner å ha noe oppi gryta. Det er et triks jeg nettopp har lært meg 😉 Som nevnt før er jeg vel ikke den fødte husmor, og matlaging foregår stort sett sånn at jeg bestemmer hva jeg skal lage, setter på ovnen og legger i gryta etterhvert som jeg har kutta opp. Det medfølger ofte to problem med denne metoden:

1) noe blir veldig godt kokt eller stekt

2) siden jeg finner fram ingredienser etterhvert hender det at jeg kommer til et punkt i oppskriften hvor jeg faktisk ikke har ingrediensen fordi jeg ikke har lest ned hele siden før jeg starter.

For andre er sikkert ikke dette noe problem 😉

Altså:
Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør på middels varme, til løken er blank og myk. Så tar du oppi gulrøtter, epler og karri og la det surre med i et par minutter, og tilslutt kyllingkrafta. Og koker opp og lar det småkoke i 10-15 minutter.

Del kyllingfileten i små biter du synes er passe å ha i suppa, og ha i kylling og matfløte og et lett oppkok – og evt litt mer salt og pepper – og litt frisk koriander 🙂 Og brød 🙂

Kjempegodt 🙂

(det er så godt at det er gøy å være feit sier mamma. Veit ikke hvor gøy jeg synes det er, men det er i allefall godt ;-))

Fra Trines matblogg dette og.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

6 tanker om “Suppeland del 2

 1. Olaug Korhonen

  Hørtes kjempegodt ut, og skal prøves:D Tror ikke det er fetende i hele tatt 🙂 Eneste må være brødet som ikke er helt lavkarbo, alt annet er jo bare sunt! Chilli får skikkelig fart på forbrenninga!

  Svar
 2. Line Finstad

  Foreslo det som mat på lørdagskvelden, men det gikk visst ikke an :-/
  I morra er det ribbe, så får vi prøve til uka – ingrediensene er kjøpt inn 🙂

  Svar
 3. Ol

  Dette skal prøves i morra! Det rene lavkarbosuppa 🙂 Bare bort med bødleia :)Tror forresten jeg har smakt denne suppa også hos dere 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *