Østeninspirert seisuppe

Mer mat… min kokebok holder altså på å bli digital. Like greit? Vi ser vel ikke for oss et liv uten internett igjen, gjør vi? At nettet plutselig skulle være fullt liksom, så ikke en aldri så liten suppeoppskrift skulle få plass? Da har jeg i tilfelle supper uten bilder i den «analoge» kokeboka mi, så sulter i allefall ikke i hjel med det første. Seisuppe i dag altså. Også uten bilder.

Ingredienser
(til ca 2 personer)
400 g seifilet
200 g kinakål
2 vårløk (i dag ble det 1 purre her)
1 boks kokosmelk
1 boks hermetiske tomater, hakka
1 terning grønnsaksbuljong
0,5 ts currypaste (rød)
2 ts soyasaus

Trikset som jeg har lært er å gjøre ting klart, helt klart, før jeg begynner å steke eller koke. Derfor:

Sånn gjør du

  • skjær seifilet i passe biter (terninger), og skjær kinakål og vårløk i strimler
  • kok opp kokosmelk, hermetiske tomater, buljong, currypaste og soyasaus
  • tilsett vårløk og kinakål og la dette koke sammen i ca 2 minutter
  • legg i fisken og la den trekke i ca 2 minutter til
  • smak eventuelt til med mer currypaste, soyasaus og salt

Vi hadde hvitløksbrød til, men vil tro det funker like bra uten brød, eller med nanbrød, foccacia eller annet brød du liker. Vil også tro det funker å bytte ut fisk med kylling, det skal prøves ut seinere 🙂

Nå er det snart natta, og i morra skal jeg prøve ut enda en ny oppskrift, skal lage lunsj til to kollegaer, og det blir salat med reker og grønnsaker 🙂 Nam det og tror jeg 🙂

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Blomkålgrateng

Det blir visst en del mat her. Men mat er godt da. Og så blir det en huskeliste for meg. I kveld ble det blomkålgrateng, og det er veldig godt 🙂 Legger det her til en annen gang 🙂 I allefall:

Ingredienser
2 blomkålhoder
2 terninger grønnsaksbuljong
1 liter vann
500 gram sopp
1 pakke bacon (jeg brukte lettsalta sideflesk i dag)
2 dl rømme
2 fedd hvitløk
salt og pepper
250 gram cheddarost (eller den osten du har lyst på)
frisk persille
IMG_1761

IMG_1760

  • Sett ovn på 220 grader
  • Kok opp 1 liter vann sammen med 2 buljongterninger.
  • Legg blomkålen i vannet når det har kokt opp og buljongen har løst seg opp. La blomkålen koke i ca 5 minutter (passe hard).
  • Hell av vannet og legg blomkålbukettene i bunnen av en ildfast form.
  • Skjær bacon i terninger og stek dette sammen med oppskåret sopp i en varm stekepanne.
  • Hell blanding (bacon + sopp) over blomkålbukettene i den ildfaste formen.
  • Bland sammen rømme, ferskpressa hvitløksfedd, salt og pepper og hell dette over.
  • Rasp ca. 250 gram cheddar (eller bruk den osten du ønsker) og strø dette på toppen.

Stekes midt i ovnen i 20 minutter.

Lettvindt og godt 😉 Perfekt denne søndagen 😛

Legger med Fannys variant og jeg:
– Dela grönsakerna som du är sugen på (normalt broccoli, blomkål, aubergine, tomat eller lök) och lägg i en ugnsfast form.
– Blanda philadelphiaost med vispgrädde (kremfløte) typ 50/50.
– Blanda i de kryddor du gillar i ost/grädd-blandningen
– Häll blandningen över gränsakerna
– Riv över ost
– In i ugnen på 225 grader eller något tills den får fin färg.

NOM!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2013/2014

Når selv den vonde sjokoladen er spist opp er det vel bare å innse at 2013 er slutt. Og at 2014 er i gang. Jeg håper det blir et år som inneholder:

  • litt mer kaffe og prat
  • noe mer tid til sosialt med familie og venner
  • 2 startklare hunder – og dermed mer tid med treningskompiser

Men først og fremst er det året hvor det skal jobbes. Og flyttes. Og bygges. Mannen har sagt opp jobben og flytter til fjells 31. mars. Jeg flytter etter når skoleåret er slutt og huset er solgt.

Og ny jobb skal søkes. Kan jeg søke her? «Snill og grei og lett å holde ren søker jobb i Etnedal?» Sau skal handles. Zip skal gjeterhundtrenes. Der har vi i en avtale om at oppdretter tar Zip hjem til seg i den perioden det står på som verst her. Og starter på litt gjetertrening med han da. Jeg er veldig glad for tilliten fra alle mine tre oppdrettere om å få kjøpe hund hos dem. Men det er en ganske stor tillit tilbake herfra at babyen min skal bo et annet sted en stund. Men jeg føler meg helt trygg på at det blir gode dager for Zippen min, så derfor blir det sånn.

Jeg har dessuten satt meg noen mål for 2014. Vurderte å stoppe der. For det er så godt å holde seg i komfortsonen. Men om jeg alltid gjør det så forblir jeg der, og det vil ikke skje noe utvikling. Derfor, mål for 2014:

  • trene 3 ganger i uka (minst)
  • startklar med to hunder – Otto 1. mai
  • mindre av Anneli – holde meg til oppsatt kostplan

    Jeg sier til elevene mine at det er viktig å satse. Og så heller eventuelt bli skuffa. Og evaluere det. Skjønner at det selvfølgelig må gjelde meg selv også. Ingen mål = ingenting å strekke seg mot = det er ikke så farlig = likegyldig. Og likegyldig er jo dumt. I hverfall. Også så lite handling og forandring det blir av det. Derfor mål. Om jeg ikke når målene mine får jeg heller bli skuffa. Skuffa er det lov å være et kvarter. Så må det evalueres – tenkes på hva som kan gjøres annerledes neste gang. Men først skal det satses. Jeg skal også spise mindre sjokolade. Dette tror jeg skal gå ganske bra. Gode strategier når lyst på sjokolade:

  • Hva er dine strategier for å ikke spise sjokolade hver gang du har lyst?

    Ukesmenyer er under planlegging – her er det et must. Tror detta blir bra jeg 🙂

    Hva er dine mål for 2014?

    Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Verdens beste snickerskake?

Her i huset er det flere proffe kakemonstre, så det er mye som er verdens beste, også denne snickerskaka 😀
IMG_1681

Dette trenger du:
6 eggehviter
4,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
250 gr peanøtter
1 pakke Ritzkjeks

Fyll
6 eggeplommer
150 gr melis
100 gr smør
2 plater lys kokesjokolade

Sånn gjør du:
Sett stekeovn på 180 grader
Peanøtter og Ritzkjeks knuses
Eggehviter og sukker piskes til marengsmasse
Alt det tørre vendes inn i marengsen

Stekes i smurt langpanne, midt i ovnen, 20 minutter

Fyll
Eggeplommer og melis kokes opp på svak varme, RØR
Smør og sjokolade smeltes, og blandes i

Smøres over lunka kake.

emilannelibitJeg skjønner forresten ikke hvorfor alltid vippa er tyngst på min side.

Og utkledningsutstyret Marte bestilte har allerede kommet:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

10 på topp av morsomme ting

Har ting å gjøre, men det har jammen ikke vært så lett å komme seg løs fra sofaen. Har prøvd og prøvd i hele kveld, klarte det heldigvis tilslutt. 1453340_10152146693579973_1953058310_nJeg retter nynorskstiler. Det er dessverre ikke på min 10-på-topp-liste over de aller mest morsomme aktivitetene jeg vet om. Hva som er det skal jeg komme tilbake til. Jeg er derimot i Europatoppen hva gjelder prokrastinering – derfor sitter jeg heller og diller litt på hjemmesiden, og tenker på alt det morsomme husarbeidet jeg også kunne gjort. Hadde det altså bare ikke vært for disse stilene. Det som dessverre erfaringsmessig skjer er at når rettebunken er ferdig – så har jeg plutselig ikke lyst til å gjøre husarbeid heller!

Hva er på din 10-på-topp-liste? Og hva er mer fristende å gjøre?


(Alle bildene er stjært fra internettet. Men jeg veit hvor)
Barte-Marte har forresten funnet fram til hva hun ønsker seg i julegave – utkledningsutstyr…
993798_10152114890459973_452205817_n

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin