Ostepletter

Jeg har vært hjemme og syk noen dager, og tenkt litt på både det ene og det andre. Noe av det ene er at det skal iverksettes Prosjekt «Sunn og glad Anneli». Jeg har gitt meg selv en 12-ukers utfordring, som jeg tror vil være med på å gjøre meg både gladere og sunnere. Prosjektet består av to punkt:
1. Kutte ut sukker og hvitt mel
2. En eller annen form for treningsaktivitet hver dag

En start har vært å lage ostepletter. Jeg har forsøkt litt forskjellig av «lavkarbobrødmat», og ikke alt har vært like godt nei. Men disse osteplettene var veldig gode. Lette å lage, egner seg godt til frysing. Så da er det vel bare å sette i gang da 🙂

OSTEPLETTER – ca 9 stk
ostepletter
3 hele egg
1 eggeplomme
2 ss filadelfiaost
3 dl revet ost
1,5 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
2 ss linfrø
Litt olivenolje
Litt salt
Sesamfrø til å strø på toppen

Visp egg + eggeplommer luftig
Ha i resten av ingrediensene
Bruk bakepapir – lag pletter av ca 1,5 ss
Stekes i ca 10-12 minutter, 200 grader.

Jeg har ikke prøvd, men tipper det går an å putte litt forskjellige i disse, for eksempel oliven, soltørka tomat (da blir det jo nesten et foccahiabrød 🙂 ), skinke mm. Her er foreløpig eneste smakstilsetning svarte hundehår 😛

(orginaloppskrift: http://www.tjockkocken.se)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *