Tenk, dattera i huset blir 20 år i dag. Hvor i alle dager har alle disse dagene og årene blitt av?
Gratulerer så mye med dagen schnuppa 🙂
Tenk, dattera i huset blir 20 år i dag. Hvor i alle dager har alle disse dagene og årene blitt av?
Gratulerer så mye med dagen schnuppa 🙂
Det har skjedd myyye siden sist jeg skrev her. Gårdsprosjektet vårt går foreløpig etter oppsatt tidsplan, mye ble gjort i sommer. Møkkakjeller til fjøs og grunnmur til huset er støpt, og tomta holder på å ta form. Og myyye er igjen. Men vi har trua på at dette blir så bra, og gleder oss stort til å flytte til fjells. Har bare lyst til å dele noen bilder her nå 🙂
Line R., en av dragene, gjesteblogger litt mat her. Jeg trodde det var en figur fra Starwars, men det er altså en matrett. Fra Pakistan (eller var det India?). Fikk smake på jobb i sta, og var i allefall veldig godt 🙂
Sånn altså:
2 løk
6 tomater
1 ts malt tørket ingefær
2 fedd hvitløk
1 finhakket grønn chilipepper
½ ts tørket chilipulver
½ ts gurkemeie
1 ss malt koriander
1 ss malt spisskummin
1 dl maisolje
Frisk koriander
½ kg skrelte poteter
1 stort eller to små blomkålhoder
2 dl vann
½ – 1 ss garam masala
Salt etter smak
Slik gjør du:
Finhakk 2 løk og fres i olje
Finhakk tomatene og legg dem i gryten og la de surre i 5 minutter
Rør inn ingefær, hvitløk, frisk finhakket chili, gurkemie og spisskummin og la det koke i fem minutter
Ha poteter i terninger oppi, del blomkålen i buketterog la det trekke med i ca 5 minutter.
Hell på 2 dl vann, sett på lokk og kok videre på svak varme til potetene er møre.
Ha i garam masala og fersk koriander.
Servers som selvstendig rett med nan brød og eventuelt ris, eller som tilbehør til for eksempel stekt kylling.
Og i følge Line skulle det hele være gjort på 30 minutter – det er ikke en bakdel 🙂
(http://www.tasteandflavours.com/2013/02/aloo-gobi.html)
Jeg kan ikke mange dikt, ingen egentlig, men noen husker jeg sånn ca, og heldigvis har jo noen skrevet dem opp så det går an å lese dem nå og da allikevel. Dette er en av de få diktene jeg kjenner og liker, og det henger over arbeidsplassen min, så jeg titter på det nå og da og håper det er mange gamlelærare der ute. Jeg tror det er. Har et annet dikt og, deler det seinere. Ja, jeg er norsklærer, men dikt er nok ikke min gren liksom.
Gamlelæraren
kom grytidleg om morgonen, slik:
på dårleg brøytte vintervegar
med sykkel og sykkelklemme
og tente opp
i den svarte kakkelomnen
så kunne han pakke opp dagen
og legge den klar
til vi kom
plansjane, karta, den samanrulla
kunnskapen
Bibelens Land og blodårene
ferdslevegar, det var same
geografien ute og inne
det var dette han stelte med:
forvaltinga av krystallklare
reknestykke, brå innsikt
som fortalde at verden er
systematisk og mogeleg å forstå
forvaltinga av pubertet og snøballvåte
vottar, uklare draumar
om ein nøkkel som kunne opne
for alle samanhengar.
han tala alltid lågt
også når han freista greie ut
det ugreie:
slagsmåla, skitorda
hatet som brått var der
utan at vi forstod kvifor
helvete høyrde vi lite om
han fekk ikkje dreis på dei skildringane
det vart abstrakt og ikkje særleg glødande
men Bergpreika likte han
slik ville han hjelpe oss
å bygge opp verden:
skikkeleg kvardag
og ein og annan gang ekspedisjonar
inn til gåtenes utkantar
Paal-Helge Haugen
Deler en favorittoppskrift 🙂
ca 3-4 pers
Og sånn gjør du:
Fres hel krydder i varm olje
Tilsett løk, hvitløk og ingefær. La løken få farge.
Tilsett tomater, kylling, salt og cayennepepper
Kokes på svak varme i ca 25 minutter – rør av og til
Ta av lokk, sett opp varmen, tilsett garam masala, kok 5 minutter til, rør forsiktig.
Og ferdig!
Serveres feks med nanbrød 🙂
LYKKE TIL 🙂