Suppeland del 3

Denne gangen fiskesuppe. Suppe er godt altså. Mine supper kommer lett i grenselandet mellom suppe og gryte, kanskje fordi jeg stort sett leser hva som skal i, men ser på mengdeanvisning som artige forslag.

Denne suppa skulle egentlig være «Fiskesuppe» av Harald Osa. Med fisk og tomater og reker og litt annet. Men oppdager plutselig at det er veldig mye forkoking og damping og hvitvin og deling av tomater ved ekvator og annet som skal til i «Fiskesuppe», så da får det bli helt vanlig fiskesuppe i stedet. Dvs

2 ss smør – smelta
2 mel – rør inn (det var vel her det ble til gryte i stedet for suppe)
Spe med 4 dl melk og 2 dl fløte
kok opp under omrøring og ha i fiskekraft (det må da være det samme som fiskebuljong? Vet ikke hvor jeg skal få fiskekraft fra ellers?)
ha i lettkokte gulrøtter, purre, sjampinjong, fiskefilet og evt reker

Trekkes til det er ferdig.

Funka helt fint det.

Foreløpig rangering av mine tre supper:

  1. Indisk kyllingsuppe med ingefær, eple og karri
  2. Tomatsuppe
  3. Fiskesuppe

Men tror jeg har store utviklingsmuligheter. Både som kokk og flylady og annet.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2 tanker om “Suppeland del 3

  1. Simone

    Hei på deg.

    Takk for hyggelig hilsen inne hos meg. ;o)))

    Så koselig blogg du har da, her må jeg innom mer!

    Ha en super helg.

    Klem Simone ;o)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *